Välj rätt verktyg till garaget

Den som är lycklig ägare av ett garage att hållas i för bilmekandet vet att det krävs en uppsättning verktyg. Vad behöver du då ha i garaget för att kunna ta hand om din bil? Läs vidare och få tips!

Oavsett tid på året är det alltid en tillgång med ett garage. Garaget är inte bara en skön förvaring av din ögonsten till bil, utan också en plats där du kan fixa med pärlan ifred utan grannens nyfikna blickar. Det är långt ifrån alla garage som är så rymliga att de kan inhysa så mycket mer än själva bilen, men har du tillgång till ett större garage ska du absolut satsa på en arsenal med verktyg och andra bra-att-ha-prylar. Det finns mängder av frestande produkter på marknaden, så det är inte alltid så lätt att avgöra vad som verkligen behövs och vad som är onödiga inköp. Lugn, här ska vi tipsa dig om användbara prylar i garaget.

Produkter för att hålla bilen snygg

Car,Washing.,Cleaning,Car,Using,High,Pressure,Water.För det första: skaffa en högtryckstvätt för att göra biltvättandet lekande lätt. Det här är en mycket vettig investering som kan användas till så mycket mer än bara att tvätta bilen. Genom att ha ett ordentligt vattentryck när du tvättar din bil för du den lättare ren, samtidigt som arbetet blir mycket effektivt. Det här blir själva basen i din tvätt-utrustning! Högtryckstvätten kan sedan kompletteras med en rad olika tillbehör som kan komma väl till pass i olika lägen.

När du ska tvätta din bil behöver du också en uppsättning svampar, bilschampo, avfettningsmedel och gärna en fälgborste som underlättar rengöring av fälgarna oerhört mycket. Du behöver också diverse dukar, sämskskinn och polertrassel. Ett riktigt bra vax är också en tillgång när du vill göra din pärla riktigt snygg i lacken om våren. Det finns också specialmedel för att få bort asfaltsfläckar, samt lite mer avancerad fälgtvätt etc.

Verktyg för bilmekande

Back,View,Of,A,Generic,And,Brandless,Modern,Car,OnFör att kunna komma åt underredet vid mekande av bilen, eller för att skifta hjul på egen hand, rekommenderas en garagedomkraft. För att undvika onödigt slit med att få av hjulen är en mutterdragare en vettig investering. Det är heller inte fel att äga ett litet mer manuellt mutterdragarverktyg, såsom ett fälgkors, ifall mutterdragaren av någon anledning strejkar eller om batteriet är urladdat. Tänk också på att skaffa en smidig däckförvaring av något slag.

I ett garage är det också bra med skruvmejslar av diverse slag. Du vet aldrig vilken variant du behöver förrän du står där, så varför inte skaffa ett komplett set med mejslar – eller ett set med bits och en elektrisk skruvdragare. Andra verktyg som är bra att införskaffa är en uppsättning skiftnycklar, skruvar, filar och liknande. Kommer du hålla på med ljudbygge i bil bör du köpa kabelskotång, diverse hylsor samt en spänningsprovare för att kunna hitta jordkabeln vid stereomontering.

Tänk dock på att ha ett ordentligt lås till ditt garage, så att du inte råkar ut för tjuvar. Sist men absolut inte minst: skaffa dig ett bra system för förvaring av alla dina verktyg och prylar. Det går ofta alldeles för mycket tid till att leta efter saker helt i onödan.