Rusta bilen inför vintern

VinterdäckNär snön föll tidigt i år var det inte alla som hade hunnit rusta bilen för vintern. Nu har den mesta snön smält bort men det ska man inte låta sig luras av. Hur rustar man bilen bäst för att klara vintern? Det ska vi svara på.

Man ska rusta sin bil med det bästa, det gör det betydligt lättare när snön sedan slår till, vilken den ofta gör flera gånger under de svenska vintrarna, och alla bli lika chockade varje gång. Faktum är att var fjärde inte hann byta till vinterdäck innan snön föll ordentligt detta åt, skriver Sydsvenskan. Se till att du inte är en av dem som blir chockad och rusta upp din bil ordentligt för at klara alla typer av snöoväder!

Bosse bildoktorn tipsar

Vad som är bra att ha när mörkret faller och snön kommer till landet är inte alltid lätt att veta. Att skaffa extraljus till bilen är en sådan sak, men vad mer? Bosse bildoktorn är en välkänd person i bilarnas värld, och han har massor av bra tips att dela med sig av angående bilar och vinter, vilket han gör i en artikel publicerad i Expressen. Det viktigaste är att se till att man har riktigt bra vinterdäck. Dubbdäck är det bästa, men det är stor skillnad på bra och dåliga dubbdäck. Bor man i stan där man inte får använda dubbdäck finns det vinterdäck utan dubbar som också fungerar bra. Men de bästa däcken kostar ofta lite extra, men vad är pengar om det handlar om ens egen och andras säkerhet. Andra tips som Bosse ger till den som tänker ge sig ut i vintern med sin bil är också att alltid ha en bra snöskyffel i bakluckan, ha med något som man kan lägga under däcken om de slirar, en termos med varm dryck, en filt och något att äta ifall det går dåligt. Då har man nödproviant och värme medan man inväntar hjälp.

Vad kan man mer ha i bilen?

Vad kan man mer ha i bilen som är bra att ha under oväntade snöoväder och saker som kan hända i samband med det? Dessa prylar tipsar Sveriges Radio om:

  • Reflexväst
  • Bogserlina
  • Startkablar
  • Bärbar laddare
  • Grus till sandning
  • Mickrestarter
  • Första hjälpen-kit