Därför ska du satsa på en elbil

Om du äger en gammal Volvo för närvarande men vill bli mer miljövänlig är det dags att börja fundera på en elbil. En elbil har inga koldioxidutsläpp och är billigare i drift. Dessutom är en elbil rolig att köra.

Om du vill tänka lite extra på miljön är det en bra idé att skrota din gamla Volvo och satsa på en elbil. En bil som drivs av diesel eller bensin släpper ut stora mängder koldioxid när den körs. En elbil har inga utsläpp alls när den körs. När du bestämmer dig för att köpa en elbil kommer även din plånbok att gynnas, det är mycket billigare att köra en bil som drivs av el. För att göra elbilsägandet ännu smidigare och billigare är det en bra idé att installera en laddstation hemma. Om du vill ha en bra laddbox ska du kolla här, EFUEL har rätt laddbox till din elbil. Installation ingår när du beställer en laddbox därifrån och det spelar ingen roll var du bor i landet, elbilsladdarna går att installera var som helst. När du har en egen laddstation hemma kan du alltid ladda din bil när du vill.

Fördelar med elbil:

  • Billig i drift
  • Inga farliga koldioxidutsläpp som påverkar miljön
  • Servicen är billigare
  • Kräver mindre underhåll
  • Låg skatt

Elbilar är energieffektiva

En elbil är mycket mer energieffektiv än vad både äldre och nya bilar med förbränningsmotor är. Dessutom utvecklas elbilsbatterierna hela tiden och blir större vilket ger elbilen en längre räckvidd och är väldigt bra för dig som kör längre sträckor. Förutom att elbilen är miljövänlig och billig är den dessutom rolig att köra. Du får en fantastisk körupplevelse i en elbil eftersom den kan accelerera snabbt och har ett jämnt vridmoment. En elbil ger även en mycket tystare körupplevelse.

Stort utbud av elbilsmodeller

Hur långt du tar dig med en elbil beror på batteriets kapacitet, hur mycket el bilen förbrukar per mil, väglag och väder. Det finns ett stor utbud av elbilar idag i olika storlekar och modeller, det finns en elbil för alla. Hitta en elbil som passar dina förutsättningar och livsstil. Elbilar har de senaste åren ökat i popularitet väldigt mycket.