Tips till vinterdäck

Landet Sverige är ett land med fyra årstider, och har man bil måste man anpassa sig och sin däck till det rådande väglagret. Nu är det hög tid att byta till vinterdäck och då finns det en rad tips att ta till sig innan så bytet blir så smidigt som möjligt. 

Att ha en egen bil är en enorm frihet. Men, det är även ett enormt ansvar som man måste tänka på. Både att besiktiga bilen och att byta däck samt att hålla sig till alla de trafikregler som finns för att upprätthålla en lugn och stabil miljö på vägarna. För det allra mesta går det otroligt bra och när det kommer till att byta däck så kan man antingen lämna in bilen eller välja att göra det själv.

1 december – 31 mars råder vinterväglag

däckspår bil hjulVinterväglag råder från den första december till den sista mars och då måste alla bilars däck vara utrustade med vinterdäck. Och för att veta vilka däck man ska ha så finns det inget facit eller mall man kan använda som passar alla bilar, men på MyNewsDesk finns en liten snabbguide du först kan fundera kring för att finna rätt däck, och sedan finns det många bra tips att ta till sig. Tidningen Auto motor sport skriver bra om att man inte ska bli dumsnål samt att man ska lita på sin däckhandlare och lita på kunnig personal som vet bäst. Och om du känner dig manad till att byta däcken själv ska du tänka på att ta det lugnt och att göra rätt i lugn och bra takt och att sedan dubbelkolla däcken hur de mår innan du sätter dit dem. Tidningen Expressen har bra tips på hur du går tillväga. Ja, du kan helt enkelt tänka att allt du behöver ha reda på finns på nätet – allt från tips till vad du ska tänka på, hur du byter själv till att du både kan handla nya däck och ny bil på nötet, snabbt och enkelt.

Byt bil

Ett sista tips är att om bilen sjunger på sista refrängen så är den varken bra för dig som förare ut säkerhetsperspektiv, bra för andra bilar ur säkerhetsperspektiv och inte heller bra för miljön då äldre bilar släpper ut mer avgaser. Så, enkelt är att klicka in på rätt bilannonser på bilweb.se och finna en ny bil som kan bli en ny familjemedlem att räkna med i många år framöver. Ett sista tips att tänka på bara.